Hvorfor velge studiespesialisering hos oss?

På studiespesialisering har vi fokus på tre viktige ting:

1   Elevens trivsel:

• Her er filosofien så enkel at skal du ha læringsutbytte må du som elev trives på skolen.
  • Vi har derfor gjort en rekke tiltak for å bedre trivselen:
  • Skolefrokost for alle mellom 1. og 2. time.
  • Fire faste kontaktlærere på VG1, som jobber med å inkludere alle i klassen.
  • VIP-makkerskap
  • Tur på høsten VG1 med teambuilding, rafting mm.

2   Bli studieforberedt

• På stud.spes er vi opptatt av at elevene som forlater oss etter tre år skal lykkes i videre studier. Hos oss blir du som elev derfor godt trent på en rekke ting som kommer godt med under videre studier:
  • Lære å forske - både innenfor samfunnsfagene og realfagene
  • Skrive større oppgaver - bla vil du skrive en større oppgave i historiefaget på vg3, hvor du lærer å forske på egen slekt..
  • Kildekritikk og kildehenvisninger - du trenes alle tre årene på å kunne vurdere kilder og henvise kilder slik det gjøre spå universitetet
  • Lære å drøfte og argumentere - både muntlig og skriftlig får du mye øving i å kunne begrunne egne synspunkter

3   Valgfrihet

• Selv om vi ikke er en stor skole så legger vi stor vekt på at våre elever skal få mange programfag å velge mellom.  Vi har derfor et bredt utvalg fag innen både samfunnsfag, realfag og næringslivsfag. Eleven kan velge fagene både innen den enkelte "studieretningen" eller på tvers av fagene - altså stor frihet.