VG2/VG3 - Realfagslinje

Lar du deg fascinere av naturlover, vitenskap, teknologi og tall? Liker du praktiske tilnærminger og prosjektbasert arbeid? Trenger du spesiell studiekompetanse til videre studier? Kan du tenke deg å utvikle teknologiske produkter? Jobbe med utstyr som 3D-printer, laserkutter, roboter og mikrokontroller med en rekke sensorer?

 

I realfagene får du fordype deg i fagene, utvikle nysgjerrigheten og skapergleden. Flere av realfagene har egne rom med oppdatert og moderne utstyr. Ved å velge realfag lærer du å arbeide med prosjekter i team, noe som kommer godt med i fremtidig studie- og yrkesliv. Du kan samarbeide med elever fra ulike utdanningsprogram, og bruke nytt og spennende utstyr. 

På Vennesla vgs. er vi stolte over å ha et så godt utvalg av realfag, og dyktige lærere som virkelig gir alt for elevene sine.  Som elev innen realfagene vil du få svært god oppfølging. Gruppene i fag som fysikk, kjemi og R-matte er ganske små, og dermed får læreren langt mer tid til den enkelte elev, Dette ser vi igjen resultatene av på eksamenskarakterene. Våre elever scorer ofte svært høyt i de tunge realfagene.

Teknologi og forskningslære

Et ganske nytt tilbud er det praktiske realfaget teknologi og forskningslære (TOF). Dette er et praktisk 5-timersfag hvor du lærer å arbeide med praktiske utfordringer innenfor realfagene. I tillegg får du samarbeide med elever fra andre utdanningsprogram som elektrofag og TIP. Dette kan gi spennende resultater. For eksempel klarte en slik tverrfaglig gruppe ved hjelp av sveising, programmering og sensorer å lage et samlebånd som sorterer nonstop med ulike farger i ulike skuffer.

 

For tiden tilbyr vi følgende realfag: