VG2 Breddeidrett / VG3 Aktivitetslære (programfag)

Hva med et avbrekk i hverdagen. Bruke kroppen, bevege deg, samtidig som du har det sosialt og aktivt. Bli godt kjent med klassekameratene dine på andre måter enn i klasserommet. Overnattingsturer på fjellet.

 Breddeidrett og aktivitetslære er fag for deg som er glad i trening, sport og idrett. Men for mange er det like viktig å få et avbrekk fra de mer teoretiske fagene og få bruke 

kroppen. Du trenger ikke være spesielt flink i gym og idrett for å ta fagene. Mange av aktivitetene er av en slik art at folk stiller på lik linje - ingen har prøvd det før! Du får prøve varierte idretter – noen kjente, og kanskje noen ukjente, som surfing, golf, padel, frisbeegolf, klatring og fjellturer. 

Du  vil få opplæring i basistrening, utholdenhet og styrke, blant annet gjennom samarbeid med fysisk trener for Vipers.  

I aktivitetslære er det fokus på friluftsaktiviteter i naturen. Det er normalt overnattingsturer både ved sjøen og i fjellet. 

Vennesla vgs. tilbyr 5 timer breddeidrett på VG2 og 5 timer aktivitetslære for VG3. Vi synes det er et fint avbrekk for mange elever – noe som både gir ekstra energi og tid til de andre fagene i skolehverdagen.