Reklamebyrået Gevir kom til Vennesla da de trengte bilder av ungdom til en annonsekampanje for fylkeskommunen. Medieelevene i 2MK stilte villig opp som modeller, og fikk oppleve et profesjonelt fotoshoot.

PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste) for videregående opplæring i Vest-Agder fylkeskommune trenger flere psykologer. For å tiltrekke seg de mest engasjerte søkerne, ga de et reklamebyrå i oppdrag å lage en profesjonell annonsekampanje. Et viktig virkemiddel ble da naturlig nok gode bilder av ungdom i den aktuelle alderen

Torsdag 8. oktober møtte designer Sten Moe og fotograf Victoria Nevland en gjeng forventningsfulle elever i 2MK. Tre grupper elever ble omhyggelig valgt ut til opptakene. Både kjønnsbalanse, høyde, klær og personlighet skulle stemme. Deretter ble gruppene fotografert i ulike miljøer på skolen. Mange ble nok overrasket over hvor mye arbeid som ble lagt ned for at hvert enkelt bilde skulle bli perfekt.

Kampanjen er nå ferdig og ligger ute i digital versjon på ungdomspsykolog.no.  Det er tilfeldig hvilket av de tre bildene som vises. Klikk derfor på oppdateringsknappen i nettleseren, så får du se dem alle sammen. Papirversjonen har du kanskje allerede sett i Fædrelandsvennen eller Aftenposten.

For å fange oppmerksomheten, er bildene animert med en spesiell teknikk som kalles ”cinemagraph”. Du tror du ser på et stillbilde, men plutselig oppdager du at en liten del beveger seg.

Fotograf Victoria Nevland er tidligere elev ved Medier og kommunikasjon her på skolen. Hun har etablert seg som en dyktig frilansfotograf. Flere av bildene hennes kan du se på victorianevland.no.

Jeg Orker Ikke En Enste Dag Til

Tekst: Øyvind Høie - Media vennesla