Onsdag 22.11 dro biologiklasen på VG2 studiespesialisering ut i Dyreparken for å studere adferden til dyrene. Dette er et tema som er viktig i Bi1, og vi som er så heldige å ha dyreparken i nærheten, må jo utnytte dette.

Klassen møtte opp kl 09.15 i slapsevær og duskregn. Helene Axelsen, dyreparkens biolog, møtte oss og tok oss med rundt i parken for å møte de ulike dyrene.

Først tok vi turen til tigrene, der Rex viste seg fra sin beste side, og villig viste frem det han har lært, mens Boonya ikke var like samarbeidsvillig. I dyreparken lærer tigrene blant annet å vise tenner, la dyrepasseren ta halen ut av buret og legge seg på vekta. Dette er for å lette helsesjekken av dyrene og slippe å bedøve dem hver gang de skal ta blodprøve el.l.

Deretter hilste de som ville på en slange og en tarantell. Elevene fikk også lære at det å være redd for edderkopper og slanger ligger som et instinkt hos oss mennesker.

Så var det Julius og de andre dyrene i tropariet som fikk besøk av oss. Her så vi på paringsadferd hos lemurer, keiser- og løvetamariner. Julius hold et lite show for oss, så det ble litt vanskelig å stå ved sjimpansene og observere dem.

Avslutningsvis gikk vi innom surikater og giraffer og lærte litt om kommunikasjons- og fluktadferd.

Så varmet vi oss på Soko, mens vi spiste lunsj og noterte ned fra dagen. Elevene kom hjem litt småkalde, men med masse ny kunnskap om hvordan og hvorfor dyr gjør som de gjør, og ikke minst – hva gjør dyreparken for at dyrene skal ha det best mulig i fangenskap.

Flott dag og lærerik dag, om enn litt kaldt.

av Tekst: Tove Gustafsson, bilde: Studie Vennesla, publisert 15. januar 2018 | Skriv ut siden