IMG 7356

Første dag under NM er unnagjort, og elevene er i god gang med å drive salg, markedsføre, og sjarmere dommerne for de ulike konkurransene de deltar i.

Klassen ankom Lillestrøm allerede mandag kveld, etter en lang og varm kjøretur, med en solid bussjåfør bak rattet, Per Ola Haugset. Før ankomst rakk vi en tur hos en av de støreste leverandørene til Gourmetkurva, nemlig Smedstuen Gård. Elevene fikk en times omvisning av Lars Sandholdtbråten, en av eierne av bedriften. Der fikk vi alle se hvordan produksjonen foregår fra dyreskrottene kommer inn i den ene enden av bygget, til de forlater bygget i andre enden, som pålegg, pølser, biffer og lignende.IMG 7408

Deretter ble det innsjekking på hotellet, og en hyggelig tur på Peppes lokalt på Lillestrøm. Tirsdag var det klart for NM, og først måtte utstillingen og standen på plass. Ettersom bakvegger var fullstendig glemt under fylkesmessen, var bedriften så heldige å få hjelp til å lage trevegger til standen. Takk til Monter i Vennesla for materialer, og transportklassen for å lage selve veggene. Det var til stor hjelp. Litt klabb og enda mere babb, ble det i starten, sik som det bruker å være, men heldigvis hadde vi planlagt nok tid til å ordne opp i dette. Så var det tid for de første kåringene, og allerede i første konkurranse, "Beste markedsføring" var det klart at Venneslaelevene slo til med en solid 2. plass.

Deretter ble det et par timer med salg, før det ble festmiddag på hele gjengen, og i alt 600 andre deltakere. I skrivende stund står elevene på stand, og har gjennomført presentasjon på scene foran 200 tilhørere, og panelintervju, i tillegg til uttallige intervjuer av dommere ved selve standen. Alle elevene har så langt vært flotte ambasadører for skolen, og det er tydelig at de har sjarmert dommerne med sin væremåte og sjarme?

Senere i dag er det premiering i de andre konkurransene, men klassen er uansett resultat der godt fornøyd. De er lovet kake mandag, og NM i UB må sies å ha vært en hygelig opplevelse som absolutt bør gi mersmak.

av Hårtveit, Gustav, publisert 30. april 2014 | Skriv ut siden