1MEA var nylig på klassetur til Østre Randøya. Fokus for turen var trivsel, kunnskap og mangfold.Elevene nøt strålende solskinn i åpen båt fra Tømmerstø Brygge. En tur gjennom det såkalte "nåløyet" ble det også tid til. Ved ankomst på øya, ble det innlosjering i to hytter.
Fokuspunktene, som også er i tråd med skolens verdier, ble oppfylt på en god måte.

Trivsel

Elevene tok stort ansvar når det kom til trivsel. På forhånd hadde de blitt delt inn i makkergrupper, som igjen bidro med å lage ulike aktiviteter. Et av høydepunktene var den sosiale leken Sheriff. Her klarte selv ikke lærerne å holde følge med elevenes tempo.

Kunnskap

Lærerne hadde heldigvis mer å tilby på kunnskapsbiten. Fotosafari i de naturskjønne omgivelsene ble godt tatt imot av elevene. Det ble terpet på både blender og lukker. Her ble det anledning til å fotografere alt fra detaljrike blomster til åpne havlandskap. En tur inn i det 300 meter lange fjellanlegget var også på programmet.

Mangfold

Elevene tok godt vare på hverandre. Makkergruppene rigget til ulike måltider under oppholdet. Festmiddagen med grillmat la et godt grunnlag for resten av nattens sene timer. Det var god stemning med blant annet kortspill, knasende potetgull og løsninger på verdensproblemer.

-     Klasseturen har vært en suksess. Elevene har allerede blitt godt sammensveiset og det lover godt for resten av skoleåret. Randøya er et ypperlig sted for en bli-kjent-tur, sier faglærer Dagny Regine Rosenberg med et smil.

Nok en gang er det ønskelig å rette en stor takk til Geirulv Stoveland og hans kollegaer for transport og tilretteleggingen av turen.Les mer om Østre Randøya her.

Tekst og foto: Thomas Nupen, Media Vennesla

av Tekst og foto: Thomas Nupen, publisert 30. august 2016 | Skriv ut siden