- Trivsel, kunnskap og mangfold

Førsteklassingene på Medier og Kommunikasjon som har foto i prosjekt til fordypning dette semesteret fikk forrige uke en flott omvisning i Stormberg sitt nye studio på Avenyen ved Sørlandssenteret.

Ikke bare har de et fantastisk fotostudio med lamper, kraner og stativ i all verdens slags høyder og former, de har også en egen “catwalk” hvor de filmer modeller i Stormbergtøy for deretter å publisere dette på firmaets nettsider. Noe å ønske seg i skolens studio, men det spørs hvordan det er med plass der nede?


Stormberg sin fotograf Jan Rune Eide tok seg god tid til å fortelle og forklare om både utstyr og hvordan hverdagen til en fotograf kan være. Ingen tvil om at elevene syntes det å reise rundt til ulike locations over hele Europa og ta bilder av modeller virker hakket mer spennende enn å fotografere flere tusen ulike Stormbergprodukter pent plassert på dukker i forskjellige størrelser. Jan Rune snakket også om at  fotoyrket ikke bare er gøye jobber, men mye tungt og kjedelig arbeid. Engasjementet, formidlingsevnen og faginteressen hans er likevel så sterk at selvom han kanskje ristet et par av elevene ned fra den rosa skyen, ble til gjengjeld andre enda mer motivert til å gjøre en karriere i fotoverden. Bare framtiden vil vise om noen av disse har nok talent og pågangsmot.

av Anja Hansen og Tom Knudsen (tekst/foto), publisert 20. januar 2015 | Skriv ut siden