- Trivsel, kunnskap og mangfold
Illustrasjonsbilde - Foto: Tom Knudsen
Foto: Tom Knudsen

Foto: Tom Knudsen

Elever i 2MK har fått enda en app godkjent av Apple. Denne gangen er det en app som forteller deg hvordan du kan lage en app.

Emil Wehus, Mathias Hagen og Henrik Fjellstad var blant elevene som valgte mediedesign i siste PTF-periode i 2MK. Da de skulle finne et prosjekt å arbeide med, bestemte seg for å gå sammen om å lage en app for iPad.

Men hva skulle den inneholde? Guttene hadde arbeidet med apputvikling i grafisk periode, og satt derfor inne med førstehånds kjennskap til hvor skoen trykker for en nybegynner på området. Hvorfor da ikke hjelpe andre nybegynnere med egne erfaringer? Slik ble AppCeption født, en app som trinn for trinn forklarer og demonstrerer hvordan man kan lage en interaktiv iPad app ved hjelp av InDesign og Adobe Digital Publishing Suite.

Tidsplanen holdt, og med litt hjelp av lærer ble appen lastet opp til godkjenning hos Apple i slutten av perioden. Etter bare noen dager kom svaret: AppCeption er godkjent. Har du en iPad, finner du den på App Store ved å søke på navnet.

 Foreløpig er appen gratis. Men guttene har fått blod på tann. Om få år har vi kanskje tre nye gründer-millionærer i Vennesla?

  

Lenke til appen (IPad):

https://itunes.apple.com/no/app/appception/id877495421?l=nb&mt=8

MK App

 Tekst: Øyvind Høie

  Foto: Tom Knudsen

av Tekst: Øyvind Høie Foto: Tom Knudsen, publisert 22. mai 2014 | Skriv ut siden