Venter Pplusñ 17Mai Toget

tip, teknikk, mekanikk, kjemi, prosess, maskin, lakkering, bil, industri

Elever og lærere fra Sverige, Danmark og Finland feiret sammen med oss da de besøkte Vennesla under grunnlovsjubileet. Samarbeidsprosjektet NordIT skal gi nordiske elever en bedre forståelse av hverandres språk og kultur, og Vennesla vgs har vært med siden starten i 1998.

En ny vår i Norden

Danske, svenske og finske 17-åringer fikk norske vertsfamilier for helgen, og tok del i festligheter både 16. og 17. mai. Fredag var det et faglig opplegg på skolen, der vi fikk se presentasjoner av felles undervisningsopplegg elevene har jobbet med i vinter, en nyElever I Hagen 2 vår i Norden. Blant annet ble det delt tanker om hvordan et fremtidig nordisk nasjonalt samarbeid kunne se ut. Videre ble elevene delt i grupper hvor oppgaven var å lage en «nordisk nasjonalsang». Det ble mye latter og smil da det hele skulle framføres.

EM i fotball

Lørdag fikk gjestene kulturutveksling i praksis da de deltok i grunnlovsfeiring i Vennesla og Kristiansand. Knallvær og 200-årsjubileum førte til rekordoppmøte på Moseidmoen da barnetoget kom frem. Danskene hevdet at det skulle minst et nytt EM-gull til før de greide å få så mye mennesker ut i gatene.

Potetløp

Gjestene fikk pølser og is, og deltok i sekke- og potetløp. Sivert Wergeland samlet hele ungdomsgjengen hjemme på Moseidmoen. Vi er stolte over måten 2MK representerte skolen på som verter. Det er Dagny Rosenberg og Nina Mikalsen Steinsland som har deltatt i årets prosjekt, med hjelp fra Jone Nyborg og Thomas Nupen under besøket. Det er allerede søkt om midler for nye prosjekter neste år. Lærere som ønsker å bli med på NordIT, kan henvende seg til årets deltakere.

Tekst: Egil Steinsland

Foto: Egil Steinsland og Sivert Wergeland - Media Vennesla