Skolen har i år fått et nytt fag for elever på både vg2 og vg3. Faget kalles 'Bildefaget og handler om praktisk arbeid med både foto og video. Lærerne er Tom Knudsen og Egil Steinsland fra Media som allerede første året kunne glede seg over full klasse.

Først ut på pensumlista var sjangeren naturfotografering så da ble det helt naturlig å reise ut helt ytterst i havgapet til Songvår fyr.  Her ute er det, sammenlignet med innlandet, nesten som å fotografere på en annen planet.

Turen ut gikk i båten Snorkel III i regi av Søgne dykkerklubb.  Stein Vegards ukjente fetter Steinar var sjåfør, og med en munter skipper og godt med bølger la Steinar opp til å løfte opplevelsen ved å tilby gratis havrafting hele veien ut.  Det var iallefall slik det føltes for oss som klorte oss fast på bakdekket 2017 Tk Vvgs Songvaar 04mens man så smått begynte å gruble over hvor Snorkel I og Snorkel II var blitt av...

Vel ute var det utpakk, mat og undervisning på tapeten.  Fotografering handler om lys og naturfotografering er absolutt intet unntak.  Derfor ble undervisningen lagt til sent kveld og tidlig morgen.  Vi var derfor ute sammenhengende fram til klokken var ti på kvelden og arbeidet med forskjellige oppgaver innen praktisk fotografering, skolepolitikk og komplimentering av Onkel Egils arts samling.  Nå er det muligens ikke så imponerende at en 16 åring er oppe til klokka ti på kvelden, men iom. at soloppgang var 06.23 så stod vi opp igjen 05.45 !  Samtlige elever var klare til en ny økt fra klokka 06.04 og det må faktisk være verdensrekord.  Etter endt morgenfotografering og frokost ble det mystisk nok stille på skjæret en god stund (?) før turen gikk innover mot Høllen brygge igjen til fancy hipsterlunch rett på asfalten.

Takk til alle sammen for en hyggelig tur og mange flott bilder.  Vi gleder oss til neste fagdag !!

mvh. Egil og Tom

av Media Vennesla v/Tom Tørris Knudsen, publisert 31. august 2017 | Skriv ut siden