- Trivsel, kunnskap og mangfold

I helgen gikk den årlige musikk festivalen Sørveiv av stabelen i Kristiansand. Her var det fest 2 dager til ende med et spennende konsert- og konferanse program spredt over hele fire festivalscener.

Bak festivalen står det en stor gjeng frivillige deriblant elevene ved medier og kommunikasjon ved Vennesla vgs. som var invitert til å være med i 'fotocrewet'.

Sørveiv har aldri hatt bedre dekning på foto enn i år.  Vi i festivalledelsen opplever dette som veldig positivt.  Elevene står virkelig på og gjør en kjempeinnsats, kunne festivalgeneral Nicholas Van Eck fortelle.

 Lange dager.

I tillegg til høyt tempo, lange dager og sene 'arbeidstimer' får elevene også god trening i å arbeide med eksponering ;  Jeg har ikke fotografert konsert før, men jeg synes det går greit.  Selv om scenelyset kan være utfordrende så får bildene mye spennende lys i forskjellige farger, sier elev Thomas Rasmussen ved Vennesla vgs.

 Fullt kjør.

I løpet av festivalens to dager er elevene innlemmet i festivalens fotocrew hvilket betyr mye løping fra konsert til konsert og mye logistikk for å få merket og levert bilder riktig.  Faglærer ved 'MK-linjen' hos Vennesla vgs., Tom Knudsen, er veldig fornøyd med elevenes innsats;

 I fotograffaget lærer elevene om forskjellige sjangere og når vi nå har kommet til konsertfotografering så finnes det ikke noe bedre klasserom enn Sørveiv.  Her får elevene ekte musikere på ekte scener å bryne seg på, sier Knudsen og legger til at han er imponert over hvordan Sørveiv legger til rette for et ungt miljø av både musikere og fotografer.

 

___________________

 

Bildetekst :

  • tom-knudsen_vvgs_01 : f.v Jeanett Helgesen, Eirin Haugland, Caroline Almedal i full sving på 'fotodesken'.

  • tom-knudsen_vvgs_02 : Adrian Sandøy klar for neste konsert.

  • tom-knudsen_vvgs_03 : Festivalgeneral Nicholas Van Eck (t.h.) kikker over bildene til Thomas Rasmussen.

  • tom-knudsen_vvgs_04/05 : Eirin Haugland i aksjon under konsert.

  • tom-knudsen_vvgs_06 : Caroline Almdal i aksjon under konsert.

  •  

av Tom Knudsen, publisert 14. november 2017 | Skriv ut siden