1 STA og B har i løpet av de to første fagdagene fått prøvd seg litt på enkel forskning og samarbeidsprosjekter. Alt i alt har de fått forsket, samarbeidet og lekt seg en god del disse to første onsdagene, før alvoret setter inn.

Første dagen lagde de broer etter gitte kriterier, og av de 13 broene som ble bygd av avispapir og maskeringstape, var det bare en som møtte lærernes strenge krav og fikk karakteren 5+.

Naturfagstimene onsdagen etter ble brukt til tre lekne forsøk, papirfly: Bretting og kasting, det flyet som i år fløy lengst klarte hele 15.1 meter. Deretter ble det testet ut hvor mange dråper vann hver av de norske myntene kan klare å holde på før det blir for mye. Også ble det testet både med og uten Zalo.

Den siste store øvelsen, og litt konkurranse klassene, besto i eggdropp. Her fikk hver av de 14 gruppene utlevert begrensede midler for å beskytte egget sitt. Gruppene fikk, 1 meter hyssing, 50 cm tape, 4 A4 ark og en ballong til å beskytte egget. I løpet av 30 min ble det konstruert mange ulike eggbeskyttelser, i håp om at egget skulle overlevet fallet fra andre etasje ned i kjelleren. Resultatet var at ett eneste egg overlevde lufteturen.

Elevene har kost seg, blitt bedre kjente, samarbeidet og diskutert masse i løpet av disse timene.

Man blir aldri for gammel for å leke litt!

av Tekst og foto: Tove Gustafsson, publisert 31. august 2018 | Skriv ut siden