Fylkesmessa 049

Elevene i 2SSA på Service og samferdsel fikk virkelig lønn for strevet under fylkesmessen på Sørlandssenteret onsdag 19. mars. Elevene deltok i en rekke konkurranser, og forventningene var skrudd ganske høyt på forhånd.

Fylkesmesterksapet for ungdomsbedrifter dreier seg om å delta med stand, og så på forhånd melde seg opp i en rekke konkurranser. Til sammen var Gourmetkurva UB påmeldt i rundt 10 konkurranser, hvorav det for syv av dem var realistisk å nå opp blant de tre beste som blir premiert.

Eter å ha rigget opp standen utenfor Meny på senteret var det klart for premiering av de forhåndsnominerte konkurransene, dvs. de konkuransene hvor premieringen ikke var avhengig av det som ble gjort under selve konkurransedagen. Spenningen var her knyttet til åm ungdomsbedriften kunne nå opp i konkurransen for beste forretningsplan - kanskje den mest faglig relevante for elever på Service og samferdsel. Gleden var derfor stor blant elevene da det viste seg at de like godt ble best av i alt 43 innsendte bidrag.

Deretter var det tid for å selge produkter fra stand, og ikke minst overbevise de mange dommerne somm hele tiden kom rundt for å sjekke kvaliteten på utstilloingen,s ervicenivået, samarbeidet på standen og hva det måtte være - og det var mye..Elevene måtte også presentere bedriften på scene og delta i panelintervju, to av delkonkurransene for å nå opp i den aller gjeveste konkurransen - årets UB fra Vest-Agder.

Samarbeid med leverandør

Bedriften hadde på forhånd ordnet med mye utstyr til selve standen, og her stilte Røyland gård virkelig opp. elevene fikk låne alt fra gammelt gårdsutstyr til klær som var brukt under innspilling tv-programmet Farmen, der bedriften selv hadde hatt stand på Fylkesmessa 068"markedet". Det medførte at vi fikk en stand som høstet svært mye skryt av alt fra dommere til forbipasserende, og som elevene var stolte av. Det meste var planlagt detaljert på forhånd, men av de mindre planlagte tingene var å plassere litt frosne tyttebær rundt på standen, for å illustrere at produktene i stor grad kommer fra naturen. At tyttebær setter sine spor i nærkontakt med feks lånte bordplater og lånt gammeldags tøy, var det ingen som tenke på! Heldigvis tok Pernille Vea fra Røyland gård, også dette med et smil! Flott med slike folk.

Oppgjørets time

Etter rundt tre timer med salg fra stand, var det klart for premiering av siste og viktigste konkurransene. På forhånd hadde elevene stor tro på å vinne for beste utstilling, og beste matopplevelse, og også å nå opp i et par av de andre. Og kanskje til og med bli årets ungdomsbedrift. Det startet ikke så bra. Både beste utstilling og beste salgsteam var unnagjort uten at Venneslaelevene trengte å flytte seg opp på scenen. Litt bedre på beste markedsføring hvor det ble en andreplass, og mye skryt fra fagdommeren. Ny opptur også i konkurransen for største verdiskapningspotensial, hvor det ble en overaskende tredjeplass.

Til slutt gjenstod bare årets ungdomsbedrift. her var det realistisk å bli blant de tre, men en topplassering henger svært høyt. Etter at tredje- og andreplassen var delt ut var spenningen til å ta og føle på. Her var ingen begrunnelser fra dommerne, bare rett på sak. Da Gourmetkurva UB fra Vennesla ble ropt opp som vinner, var det nok mange følelser i sving hos de forventningsfulle elevene.

Resultatliste Fylkesmesse UB

NM i UB på Lillestrøm

Som beste ungdomsbedrift er elevene automatisk kvalifisert til Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter, som foregår på Lillestrøm de to siste dagene i april. Vi antar at bedriften skal stille med stand her, og det vil være behov for kraftige forbedringer påd et meste om man skal ha noen mulighet til å nå opp her. Men ingen skal tvile på at elevene i alle fall vil brette opp ermene, og gjøre et hederlig forsøk. så vil tiden vise om det skulle holde til deltakelse i en internasjonal finale.

Mer om fylkesmessen:

Link Til Vennesla Tidende   Link NRK Sørlandet

(                                       klikk på bildene over)

av Hårtveit, Gustav, publisert 20. mars 2014 | Skriv ut siden