VG3 klassene på MediaVennesla har fortiden valgfritt programfag Bilde, hvor halvparten arbeider med produksjon av lokaltv (VennTV), mens den andre halvdelen har et opplegg innenfor stillbilder.

Opplegget her er at klassen får presentert en ny sjanger innenfor faget hver uke, og denne uken hadde turen kommet til bryllupsfotografering.

Latterlig tidlig onsdag morgen møter derfor klassen opp ved Gimle gård, som er en av de mest brukte lokasjonene for Tomknudsen 3Mkb Bryllup 07bryllupsfotografering i Kristiansand.  Her blir vi møtt av Mona fra www.hjertefoto.no som er supersporty og stiller som modell for oss.  Hun er rigget flott opp med kjole og tilbehør gjør en imponerende jobb, spesielt tatt i betraktning at denne nydelige januardagen serverte oss svært frisk temperatur, kald vind og etterhvert også snø... Elevene, de fleste i dunis, klaget uansett mest.  Faglig fikk vi gått gjennom poseringer, bruk av naturlig lys, reflektorskjermer og bruk av blits på location.  ...men uansett var nok dagens viktigste læredom at man ikke legger bryllupet sitt til januar i Norge.

Tekst/foto: Tom Knudsen

av Tom Knudsen (tekst og foto) , publisert 15. januar 2015 | Skriv ut siden