Bildefagsklassen hos Vennesla vgs. har vært mye i studio i det siste hvor de har testet ut lyssettinger, hurtighet på blits mm. Nå var turen kommer til å teste kamerahastigheter. Resultatet var fantastiske bilder, bittelittegranne vannsøl... og en blaud lærer !

Fotoapparatene våre kan ta et imponerende antall bilder pr. sekund.  Det måtte jo selvsagt testes.  Vi brukte vannballonger som ble hengt opp.  Så ble kameraene satt klare til serieopptak.  Mens dette opptaket går stikker man så hull på vannballongen.  Har man så litt flaks får man et flott bildet av vannet som 'henger' i luften brøkdelen av et sekund.  Magisk...og veldig fristende å teste på mennesker men merkelig nok var det ingen av elevene som hadde lyst til det...

94A0072

av Tekst og foto: Tom Knudsen, publisert 15. februar 2018 | Skriv ut siden