Hege Lindekleiv skriver om sin oldemor Ida Constance Hodnemyr, og håper at oppgaven skal bli så bra at den kommer med i Holbergkonkurransen. I dag får elevene i 3ST kyndig veilledning av Nils Justvik, historiker fra UiA.

Hege forteller at oldemoren levde gjennom nesten hele 1900-tallet og opplevde selv å endre holdninger til bla. kjønnsroller og utdannelse - i takt med utviklinGen i samfunnet.

Ida Constance ble født i 1905 og var formet av samfunnet i sin rolle som mor. For jentene var det viktgiste å bli en god husmor, og utdannelse var ikke noe man traktet spesielt etter. Etterhvert som samfunnet endret seg, og det i større grad ble behov og aksept for kvinner i arbeidslivet, så påvirket dette også oldemor. I forhold til sine barnebarn ivret hun for at jentene trengte utdannelse på lik linje med guttene. Det å se at hver enkelt individ har sin historie, men at denne i stor grad er påvirket av store nasjonale endringer er noe av hensikten med historieprosjektet.

MG 0601 1

De nesten 60 elevene skal levere inn sine forskningsrapporter om et par uker, og disse sendes i sin helhet til HIFO-konkurransen. Noen av de mest interessante oppgavene vil bli plukket ut, og så får elevene mulighet til å få tett veilledning av lærere og eksterne historikere. EleVene må da i løpet av noen uker forbedre besvarelsen, før de 2-3 beste blir sendt inn for deltakelse i Holberg-konkurransen. Her er Vennesla vgs en av kun 12 skoler som får lov til å delta.

Vi ønsker Hege og de andre elevene i 3STA OG 3STB lykke til videre med arbeidet.

MG 0602

av Hårtveit, Gustav, publisert 19. februar 2016 | Skriv ut siden