For tredje året på rad kom Vennesla vgs. helt i toppen i HIFO sin store årlige historiekonkurranse.

I år var det Brita Susanne Haga sin historieforskning som gjorde det aller best blandt alle bidragene som ble sendt inn fra klasse 3STB her på skolen. Hun kom ikke på "topp-3", men var en av i alt tre andre som fikk såkalt "hederlig omtale". Dermed blir dette tredje året på rad at Vennesla vgs er helt i toppen i denne konkurransen.

Hard konkurranse

Det er HIFO, eller Den norsk historiske forening, som hvert år arrangerer denne forskningskonkurransen. I år var det mer enn 700 bidrag som ble sendt inn, og når vi vet at mange skoler plukker ut bare de beste bidragene for innsendelse, er det litt av en prestasjon å oppnå en plassering eller hederlig omtale. Til sammenligning får en mer kjent konkurranse som "Holbergprisen i skolen" inn under 50 bidrag.

I år var det svært mange gode bidrag fra 3STB, og det er derfor liten tvil om at elevene har hatt stort utbytte av å jobbe med historieprosjektet. Foruten faglærer Sylvi Egelandsaa, har elevene også fått god hjelp av Hallvor Brunstad som var inne i klassen i sin praksisperiode som ledd i sine PPU-studier.

Vi ønsker alle å gratulere Brita og resten av klassen med den gode innsatsen, og elevene (og lærerne) ble belønnet med kake og brus for den gode jobben. I tillegg vanker det diplom og en gavesjekk fra HIFO til Brita, noe som kan være greit å ta med seg videre.

Her er juryens uttalelse:

En historie om tippoldefars forskning på skipsberiberi, Vennesla videregående skole, Vest-Agder.

- For en interessant, grundig og godt vitenskapelig oppbygd framstilling av tippoldefars forskning på skipsberiberi.

Selve oppgaven kan du lese ved å klikke på dokumentet i høyre kolonne.

Foto: Øverste bilde: Sylvi Egelandsaa

av Hårtveit, Gustav, publisert 1. juni 2015 | Skriv ut siden