Fredag ettermiddag reiste totalt 26 elever og to lærere på overnattingstur til Lakkenstova. Elevene er elever på studiespesialisering andre og tredje året, og har valgt breddeidrett som programfag.

Elevene måtte gå drøyt seks kilometer fra Ljosland til turistforeningens hytte, noe som er en tur på et par timer. På programmet stod det orientering, og da var det greit å ha med skolens egen Hans Gunnar Omdal som vel ikke trenger noen nærmere presentasjon. Selvsagt var det å bygge relasjoner og samhørighet også et viktig mål for turen, noe som Affe og hans Gunnar også er ut til å ha lykkes med. Elevene snakket allerede under turen om at de måtte få til enda en tur før skoleåret er omme.

Breddeidrett

Faget er nytt av året, og derfor er vi alle litt spente på hvordan det vil fungere. Foruten å lære seg orientering og dra på tur, skal elevene gjennom mye forskjellig i løpet av året. Utpå vårparten vil noe av det mer spenstige være turer på golfbanen, hvor elevene vil få mulighet til å kunne ta et "greencard" som gjør at de kan spille golf over alt. Ellers skal de trene en del i et treningsstudio, noe som de allerede har startet med.

Faget skal være allsidig, med fordypning i enkelte idretter. Elevene får derfor fordypning i badmington og volleyball. Elevene vil også få god opplæring i langrenn, og her vil de få kyndig veiledning av den lokale skihelten Arild Isaksen. Gymlærer Alf Erik Robstad står for det meste av undervisningen, og planleggingen av faget. Han henter inn spesialkompetanse der det er nødvendig, noe elevene forhåpentligvis lar seg inspirere av til ekstra innsats.

Stor bredde

Foruten de nevnte aktivitetene vil elevene også få innblikk i mer utradisjonelle aktiviteter som Yoga.Her er det satt av seks timer. Rytmikk har fått hele 12 timer, så dette er et fag som virkelig lever opp til navnet. Med ytterligere aktiviteter som basket, uthldenhet og "lekaktiviteter" er på programmet, kan det neppe ble så mye mer bredde i dette spennende faget.

Foto: Pedro Rosseland og Markus

av Hårtveit, Gustav, publisert 21. september 2015 | Skriv ut siden