Spenningen var til å ta og føle på hos flere av elevene, og en viss nervøsitet var nok også å spore - akkurat slik det skal være i forkant av et viktig arrangement.

Vennesla vgs. stilte med i alt fire ulike ungdomsbedrifter under fylkesmesterskapet som foregikk på KKG tirsdag 10. mars. I tillegg til tre bedrifter fra 2SSa, stilte også 1SSA med en bedrift.

Undersøkelser UB fra 2SSA, som lager undersøkelser på oppdrag fra kunder, var den bedriften som deltok i flest konkurranser. Bedriften hadde arbeidet hardt på forhånd med delårsrapport, forretningsplan og regnskap, for å nevne noe, og hadde storeIMG 8811 forventninger for dagen. Fra samme klasse kommer Vennesladræss UB, som selger hetegensere beregnet for trening og fritid. De hadde oså medlt seg på i felre konkurranser, og håpte på topplasseringer.

Sikkert Hjem UB, hadde stor tro på regnskapet sitt, som deltok i konkurransen "Beste regnskap". Her hadde økonomiansvarlig Alexander lagt ned et godt stykke arbeid. I tillegg deltok bedriften sammen med alle de andre bedriftene i konkurranser som "Beste salgsteam", og "Beste utstilling".

En del av konkurransene var såkalte forhåndsnominerte, dvs at juryeringen var foretatt i forkant av selve messen. Her ble premieringen foretatt i forkant av selve messen. Desverre ble det ikke noen premier til våre bedrifter her, men det var vel bare en konkurranse noen deltok i her.

Deretter var det tid for å stå på stand, og drive med markedsføring og salg. Ettersom messen foregikk på en skole, blir det ikke så mye salg, men Vennesladræss UB oppnådde flere salg, og virket godt fornøyde med det. Etter fire timer med salg, var det tid for nedrigging, før den store premieringen skulle foregå. To av bedriftene hadde fått igjen sine regnskaper, og med score på hhv 97 og 98 av 100 mulige poeng, var det visse forhåpninger knyttet til den konkurransen.

Premieutdeling

Det viste seg raskt at det var et par bedrifter som gikk igjen i de fleste konkurransene, og ikke overraskende forsynte skoler fra Aust-Agder seg godt av premiefatet. I tillegg var det et par bedrifter i vestfylket som også gjorde det svært bra. Vennesla, i likhet med de fleste skolene i Kristiansandsregionen, var heller beskjedne her. Selv i konkurransen for beste regnskap, viste det seg at bedriftene ikke nådde helt til topps.

Selv om elvene ved skolen ikke fikk noen premier, gjorde de alle sitt beste denne dagen, og derfor har de all grunn til å være stolte av seg selv. Noe vi lærere også er. Konkurransen hardner til for hvert eneste år, men nå vet elevene i 1SSA hva de har å gå til. Så får vi se om ikke Vennesla vgs. kan gå til topps igjen under neste års fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter!

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden