2SSA hadde fem fine dager i London den første uken i mai. Med "shopping" som en obligatorisk del av det faglige opplegget lå alt til rette for en flott tur.

De 15 elevene i 2SSA hadde et rikholdig program som de skulle gjennom på disse fem dagene. De fleste fikk seg ikke mer enn 3-4 timer søvn før vekkerklokken ringte rundt forbi i 3-4-tiden. Med tidlig fly fra Kjevik og kjapp mellomlanding i Amsterdam, var elevene tidlig på plass i London, og klare for mange spennende opplevelser.IMG 9106 1

Blant høydepunktene disse dagene var en tur opp i "pariserhjulet" London Eye. På fine dager skulle det være mulig å se 40 km i hver retning fra toppen av hjulet. Og derfra fikk mann virkelig et inntrykk av hvor enorm stor denne byen er. Ellers ble middagen første kvelden inntatt på Hard Rock Kafe, og det var tydeligvis en restaurant som falt i smak. God mat kombinert med skikkelig musikk er tydeligivs et godt konsept. I tillegg var det overraskende rimelige priser, sammenlignet med tilfeldige kafeer og spisesteder.

Det ble i tillegg tid til besøk utenfor Buckingham Palace og en del av de andre mest kjente severdighetene London har å by på. Undergrunnsbanen var noe av det som imponerte mest. Med tog minst hvert femte minutt var det aldri lenge å vente, og ved hjelp av kart var det en forholdsvis enkel sak å finne ut hvor man måtte gå av og på hvis man feks skulle bytte linjer.

En annen fin opplevelse var kveldscruise på Themsen. Her fikk klassen en tre timers lang tur, inkludert en 3-retters middag, og levende musikk. Denne turen gav også et inntrykk av byens størrelse, ettersom bebyggelsen langs elva aldri så ut til å stoppe.IMG 9081 1

Faglig opplegg

Elevene skulle i løpet av disse dagene kartlege forhold rundt serviceyting og produktutvalg, for å nevne noe. Kontrastene i denne metropolen var nok litt større enn de var vant til hjemmefra. På Harrods kommer folk fra hele verden for å handle, noe både priser og produkter bar preg av. Her var det ikke vanskelig å finne klesplagg eller vesker med prislapper som tilsvarte både en og to norske månedslønner. I kinstbutikkene kostet gjenstandene gjerne seks-sifrede beløp, målt i norske kroner. Kontrasten til Camden Market var derfor stor. Her var det hundrevis av butikker og boder, med muligheter for de reneste røverkjøpene - muligens i dobbel betydning i enkelte av bodene.

Det ble mye gåing i løpet av disse dagene, og med et akkurat passe tettpakket program virket elevene svært fornøyde med turen. Kontaktlærer Berit Kittelsen hadde planlagt turen svært godt, slik at alt fungerte som det skulle, og gikk etter planen. Det virket som om dette var en stor opplevelse for elevene , og en tur de helst sikkert vil huske lenge.

av Hårtveit, Gustav, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden