- Trivsel, kunnskap og mangfold

MK-lærerne var nylig på samling med mediebransjen i Bergen. Her var det alt fra læringsressurser med Jone Nyborg til direkte link med Edward Snowden i Moskva. Med andre ord ─ et stort faglig utbytte.

Mediepedagogene inviterte til medieseminar onsdag 6. mai. Nordahl Grieg videregående skole stod for lokalene, mens vår egen Jone Nyborg tok ansvar i programkomiteen. Medielærere fra hele landet var samlet for å dele kunnskap og status om veien videre for nye MK. Flere workshops ble også avholdt på seminaret. MK-lærerne fra Vennesla var godt representert både i salen og bak kateteret. Det var blant annet app-utvikling med Øyvind Høie, naturlig lyssetting med Tom Knudsen og nyttige læringsressurser med Jone Nyborg. Deltakerne på seminaret var samstemte om at dette er en viktig møteplass for å dele erfaringer.2015 Mediedagene 12

 

#NMD15

Mediepedagogenes samarbeid med Nordiske Mediedager (#NMD15)gav muligheten for å få enda mer faglig påfyll de påfølgende dagene. Nordiske Mediedager er på en måte det beste av det beste av hva som rører seg i medieutviklingen.

Hele den norske mediebransjer var samlet i Grieghallen. Foredragsholdere fra hele verden var flydd inn. Her er noen av foredragsholderne: Louise Roug (Global News Editor i Mashable), Matt Danzico (BBC Video Innovation Lab), Adam B. Ellick (New York Times), Chad Oakes (Nomadic Pictures) m.m. Høydepunktet var naturligvis varsleren Edward Snowden som var på direkte link fra Moskva. 

Ulike sesjoner og intervjuer kan sees her: http://www.nordiskemediedager.no/nmd-tv/. Disse kan også fungere fint i undervisningssammenheng.

 

Gode tilbakemeldinger

Hele MK-seksjonen var samstemte om at det var et stort faglig utbytte.

─ Et fantastisk flott og variert program. Som vanlig var det profesjonelt gjennomført. Det er gøy at hele kollegiet kan oppdatere seg på sine fagfelt på én og samme konferanse, sier Tom Knudsen med et smil.

Det er bare å glede seg til #NMD16.

 

Tekst: Thomas Nupen

Foto: Tom Knudsen

av Hårtveit, Gustav, publisert 12. mai 2015 | Skriv ut siden