- Trivsel, kunnskap og mangfold

Ernesto Dehesa halte torsdag 27. november i land en solid seier i den prestisjefulle sjakkfinalen ved skolen. Kampen varte rundt 40 minutter før den fortjente seieren var et faktum.

Ernesto, som går i 1STB, gikk noe overraskende (i alle fall for hvit, som i denne kampen er undertegnede) ut med en ultra-defensiv taktikk. Selv om hvit raskt fikk kontroll på de viktige midtfeltene ble Ernestos brikker (sort) nærmest uangripelige. Mens vi fra sjakk-VM er vant til at bøndene i sentrum flyttes to plasser fram i starten, begynte Ernesto med å flytte bønder i utkanten en plass fram. Hvordan svarer man på slikt?

Hvit hadde i alle fall ingen gode svar, og Ernesto kunne systematisk begynne å plukke brikker etter hvert som hvit begikk større eller mindre tabber. Etter vel 20. minutter hadde sort full kontroll på brettet og det var bare et tidsspørsmål når hvit skulle kapitulere. Ernesto begikk selv ingen støre feil, og klarte med et solid brikkemessig overtak å sette hvits konge i matt.

Vi vil gratulere Ernesto med den fine førsteplassen. I tillegg fik vi delt 3. plass mellom Preben Aagesen og Torbjørn Lauen. Alle tre ble belønnet med de alltid like populære gavekortene fra kantina. Vi vil også i år rette en stor takk til Anne som arrangerer denne populære aktiviteten for andre året på rad. Hun og Magnus Carlsen har vel hovedansvaret for at sjakkfeberen stadig raser på skolen. Det er ikke få sjakk-kamper som blir spilt på biblioteket i løpet av en vanlig uke, og i tillegg til det sosiale aspektet ved dette skal det også gjøre godt for "de små grå".

 

av Hårtveit, Gustav, publisert 27. november 2014 | Skriv ut siden