- Trivsel, kunnskap og mangfold

MIK-elever i 3. klasse deltok som pressekorps på rollespillet som utspilte seg på Kristiansand Rådhus torsdag 20. november.

Elever fra flere videregående skoler i Vest-Agder representerte delegasjoner fra ulike land i FNs Sikkerhetsråd. Våre egne MIK-elever utgjorde nyhetsredaksjonene til avisene Moscow Times, USA Today og Fædrelandsvennen.

Årets tema for FN-rollespillet var konflikten i Syria. Alle hadde satt seg godt inn i tematikken på forhånd. Gunvor Andresen fra FN-sambandet hadde også tidligere vært på besøk for å gi en innføring om FN og deres oppgaver.

Stort faglig utbytte

Elevene var samstemte om at det var spennende å prøve seg som journalister. De arbeidet utrettelig og produserte nyhetssaker som ble publisert kontinuerlig på skjermer i lokalet.11

- Det var en lærerik dag. Til tider var det litt tungt å følge med, men veldig gøy. Jeg lærte mye om konflikten i Syria og fikk mer kunnskap om FN, sier Maria Nuland.

- Ja, det var interessant og samtidig sykt slitsomt å være journalist. Det er utfordrende å skrive. Man må bruke et godt ordforråd og skrive saker på kort tid, sier Aimée Holtan.

- Jeg fikk seriøst lyst til å bli journalist, utbryter Ingvild Stefferud.

Det er ønskelig å takke Eirik Juvastøl for rigging, samt FN-sambandet for et veldig godt gjennomført arrangement.

Her er nyhetssidene til rollespillet:

http://fvn.weebly.com/

http://usanewstoday.weebly.com/

http://moskowtimes.weebly.com/

 

Tekst: Thomas Nupen

av Media Vennesla (v/ Nupen), publisert 24. november 2014 | Skriv ut siden