- Trivsel, kunnskap og mangfold

I tre uker skal elevene med breddidrett lære effektiv skigåing av sørlandets beste mannlige skiløper de siste 50 årene - Arild Isaksen

BREDDEIDRETT: 26 JAN - SKIKURS PÅ SANDRIP MED ARILD ISAKSEN

I dag fikk elevene kunnskap om hvordan man staker mest mulig effektivt, og teknikken er definitivt utviklet seg siden Isaksen selv var på topp på fra midten av 80-tallet og utover. I tillegg viste han elevene ulike teknikker, og hvilke teknikker som var effektive i ulike typer terreng.

Her ble det for uten den temmelig kraftkrevende teknikken  "staking", vist effektiv bruk av diagonalgang - med og uten fraspark.

Med et par plussgrader på gradestokken fortonte sporet seg som temmelig glatt for de fleste av oss. Alternativt: Det var "god glid" - for de som liker å være optimister. Elevene fikk stort sett god fart i sporet, og både Isaksen og faglærer Affe så flere skjulte talenter i elevgruppen. Lærerikt og gøy var det uansett.

De kommende to tirsdagene vil elevene, hvis værgudene tillater det, lære nyttig teknikk innen skøyting såvel som innen klassisk stilart. Det er bare å glede seg!

 

av Hårtveit, Gustav, publisert 26. januar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Studiespesialisering

  • DSCN2292
    av Tekst og foto: Hans Gunnar Omdal, 28.02.19

    Påskeføre i februar

    Les mer