- Trivsel, kunnskap og mangfold

Helgen 2.-4. november gikk den årlige musikkfestivalen Sørveiv av stabelen i Kristiansand.  Som vanlig var Bildefagselevene ved Vennesla vgs. klare i photocrewet når tett på 50 artister og band skulle opptre fordelt på 5 konsertsteder i Kristiansand sentrum.Øverst i skjemaet

"Da sees vi fredag klokka 19.30 !" En blid og fornøyd Nicolas Van Eck fra ledelsen i Sørveiv takker høflig for seg og døra til klasserommet lukkes.  Da var det ingen vei tilbake – vi skal hoppe i det som konsertfotografer på over 40 konserter !  Elevene er stille men ingen griner.

 

Mange frivillige

Sørveiv festivalen er en stor festival for up&coming artister.  De har selv uttalt at 'om du ikke har hørt om noen av headlinerne – da har vi gjort en god jobb'.  De har blitt omtalt som Kristiansands svar på by:larm og bak festivalen er det en stor gjeng frivillige mennesker i sving ; "Noe av sjelen til Sørveiv festivalen er nettopp at den er bygd opp av unge mennesker som ønsker å gjøre en innsats.  Jeg er veldig glad for at Vennesla vgs. er med og jeg har bare godt å si om jobben fotografene gjør", sier Tobias Hole Aasgaarden som er kommunikasjonsansvarlig ved Sørveiv.  Han legger også til at bildene er av stor verdi for festivalen som bruker dem til både markedsføring og pressemeldinger i tillegg til at de tilgjengelig gjøres for artistene.

 

Annerledes klasserom

I løpet av festivalens to dager er elevene innlemmet i festivalens photocrew hvilket betyr mye løping fra konsert til konsert og mye logistikk for å få merket og levert bilder riktig.  I tillegg til høyt tempo, lange dager med sene arbeidstimer får elevene også god trening i å arbeide med eksponering ; "Kjempegøy klasserom. Får virkelig oppleve hva som foregår i kulissene på slike festivaler, og det å få fotografere mange flinke artister med full scenerigg er både spennende og utfordrende", sier elev Lena Skaiaa og legger til at det stort sett har gått veldig greit selv om et bilde eller to kanskje ble litt mørkt. 

 

Bildetekst :

·       tom-knudsen_vvgs_sorveiv18_001 : Iben Mykjåland viser frem bilder fra forrige konsert backstage hos fotografene (f.v. : Atle Andersen, Christoffer Aa. Aagesen, Iben Mykjåland, Julie Lykseth og Martine G. Rødland)

·       tom-knudsen_vvgs_sorveiv18_002 : f.v. Markus Granly, Henrik S. Johansson og Alex S. Holm slapper av backstage.

·       tom-knudsen_vvgs_sorveiv18_003 : Lena Skaiaa forbereder seg til konsert med Finding Neo.

·       tom-knudsen_vvgs_sorveiv18_004 : Martine G. Rødland i aksjon under konsert med Rossman.

·       tom-knudsen_vvgs_sorveiv18_005 : Julie Lykseth i aksjon under konsert med Rossman.

av Tekst og foto: Tom "foto" Knudsen, publisert 23. november 2018 | Skriv ut siden