I år gikk turen opp på fjellet til Øyuvsbu. Litt sen ekskursjon i år, men vi håpet på OK vær, og det fikk vi! Fjellet viste seg fra sin flotteste høstside og vi var badet i sol begge dagene.

Mandagen gikk med på å komme seg inn til hytta, rigge telt og litt undersøkelser i vierbeltet med utplassering av insekts- og musefeller. Enkelte tok seg en liten kanotur og noen prøvde fiskelykken. Elevene jobbet hardt, og det ble tid til sosiale aktiviteter på kvelden. I og med at hytta ikke har strøm og vann, ble det litt begrenset rapportskriving da det mørknet, og mer kos med kortspill.

I og med at det fort ble mørkt, var alle ganske så tidlig i seng. Vi hadde 27 vikinger som sov i telt. De som ikke fikk plass i telt sov inne.

Etter en kald natt, både i telt og for noen i hytta, var alle klare til å ta fatt på en ny dag kl 09.00. Først var det tømming av feller fra dagen før. Resultatet var null mus, men alle hadde fått noe i insektsfellene sine. Vi satte deretter kursen for nærmeste snøleie og rabbe. Elevene jobbet som helter i flere timer med linjeundersøkelser, sportegn etter dyr og ikke minst finne ulike planter, sopp og lavarter som befant seg i området. Det strålende været var absolutt med på å øke arbeidslysten, for det var bare kos å sitte i lynga i sola og studere dyre- og plantelivet nærmere.

Etter en intensiv pakke-, rydde- og vaskeavslutning, satte vi kursen mot parkeringsplassen og bussen. Stor var gleden da vi oppdaget at bussjåføren var tidlig ute og vi kunne komme oss hjem nesten 45 minutter før planlagt tid. Det ble en stille tur hjemover for bussjåføren med en gjeng som var ganske så slitne. Men serviceinnstilte Birkeland busser, sørget for å slippe av elever underveis, så flere ble sluppet av nesten ved døra.

Som biologilærere er det fantastisk å reise på tur med en så flott gjeng elever. Vi takker så mye for turen. Vi koste oss masse, og det er vi nokså sikre på at elevene og gjorde.

Bjørg og Tove

av Tekst og foto: Bjørg Aurebekk og Tove Gustafsson, publisert 9. september 2015 | Skriv ut siden