Fra Jesus til Eminem. Terje Dragseth med foredrag om språket, dets opprinnelse og utvikling - for å nevne noe.

Elevene ved Studie Vennesla hadde i dag besøk av dikteren og musikeren og regisøren Terje Dragseth. I halvannen time snakket han med elevene om hva språk er, hva kommunikasjon er og hvorfor alle hester er av smør.

Forfatteren kom inn på temaer som hva tro er, hva er fakta, og hva som er forskjellen på rasjonelt språk og poesien. Han kom også inn på rap-musikken, som han mener er vår tids kanskje fremste fortellerkunst.

I tillegg leste han høyt fra sin siste diktutgivelse - "Jeg skriver språket". Denne boken inneholder kun et dikt, som til gjengjeld er ganske langt. Foredraget var et ledd i satsingen på studiespesialisering, hvor vi henter inn aktuelle folk innen kultur og arbeidliv for å holde foredag for elever på studiespesialisering.

Under følger et lite utdrag fra hans siste bok . Jeg skriver språket. Kanskje et julegavetips for den spesielt interesserte?

Jeg skriver

når himmelen revner

hvor er du

langs ødslige veier?

over boulevarder og het asfalt?

eller under en snøtung gran?

jeg skriver

når himmelen revner kan ingenting skjules

da vil alt oppstå

og forgå

snø ned

skriver jeg

til jordens fred

til krig og aske

snø

som snø

som

snø

skriver jeg

Utdrag fra Wikipedia:

Terje Dragseth

Terje Dragseth (født 26. juni 1955 i Kristiansand) er en norsk skjønnlitterær forfatter, musiker og regissør. Han debuterte med dikt og tekstsamlingen Offerfesten i 1980 og har, med unntak av Den amerikanske turisten som kom i 1997, utgitt kun poesi. Dragseth mottok Statens kunstnerstipend fra 2006 til 2011, og ble i 2012 tildelt Statens garantiinntekt for kunstnere.[1][2] I 2013 ble han tildelt både Triztan Vindtorn poesipris[3] og Fabelprisen.

Dragseth er utdannet filmregissør ved Den Danske Filmskolen i perioden 1983 – 1987, og har regissert en rekke kortfilmer. Han er primus motor bak arbeidskollektivet Recordings film/video, musikk som holder til på Odderøya i Kristiansand.

Han spiller og fremfører egne sanger med bandet I Sing My Body Electric (ISMBE), som er en gruppe som består av Dragseth, John Nikolaisen, «Lyd», og Rune Tengs.

av Hårtveit, Gustav, publisert 10. november 2015 | Skriv ut siden