Elever i både 9.- og 10. klasse fra de tre ungdomsskolene, i tillegg til en busslast fra Iveland, tok 11. november turen til kantina vår for å ta en kikk på de utdanningsprogrammene som skolen tilbyr. Hovedhensikten med besøket er at elevene skal kunne orientere seg i forhold til de utdanningsvalgene de står over for, enten det skjer om et par måneder (10. klasse), eller om et drøyt år (9. klasse).

De ulike utdanningsprogrammene hadde lagt opp til ulike former for informasjon og aktiviteter. Studiespesialisering fokuserte littIfarta ekstra på realfagene, og du kunne blant annet sjekke reaksjonsevnen din. Medier og kommunikasjon tilbød fotografering av de som var interesserte. I løpet av et øyeblikk ble flotte portrettbilder i sort/hvitt tryllet fram. De øvrige utdanningsprogrammene satset i stor grad på stander som viste utstyr som er relevant for undervisningen, samtidig som det også skulle fungere som blikkfang. Så skulle elever, lærere og "innleide" lærlinger ta seg av praten med ungdomsskoleelevene, og gi nyttig informasjon i forhold til det utdanningsvalget elevene etter hvert må ta.

Skolen la opp til å spandere et lite måltid for elevene, bestående av julebrus og kakemann. Dette så elevene ut til å sette stor pris på, i alle fall forsvant alle de 499 innkjøpte kakemennene i løpet av dagen. Vi håper elevene fra ungdomsskolene fik den informasjonen de trengte, og at de dermed er litt klokere når det gjelder det store spørsmålet - hvilket utdanningsprogram skal jeg velge?

av Hårtveit, Gustav, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden