Ida Tørstad 3

En gruppe elever i 1mk har for tiden prosjekt i fordypning (PTF) i foto. Gjennom den siste uka har de prøvd seg som pressefotografer. De fulgte Start på nært hold i cupkampen mot Høllen og seriekampen mot Viking.

Torsdag 24. april var det 1. runde i cupen mellom Høllen og Start. Søgne Stadion var fullsatt med 2315 tilskuere. Harde taklinger og målsjanser ble dokumentert fra ulike vinkler. Både spillere og fotografer la ned en stor innsats gjennom kampens 90 minutter. Start ble til slutt for sterke for Høllen og vant 4-0.

Spennende utfordring

Elevene var enige om at det var spennende å prøve seg som fotografer.  Det var både nytt og utfordrende. - Det gjaldt å ha kontroll på de tekniske innstilligene og vite hva som kom til å skje i kampen for å få gode bilder. Man måtte være fokusert og klar til enhver tid. Det kunne skje noe hele tiden, sier Andreas Sheppard Perez.

Stor interesse

Søndag 27. april spilte Start mot Viking på Sparebanken Sør Arena. Det var stor medieinteresse, ettersom dette var hovedkampen på TV2. Roy Emanuelsen, mediesjef i Start, opplyste om at rundt 100 akkrediterte pressefolk var fremmøtt. Våre utsendte elever var godt forberedt. De tok plass bak reklameskiltene på indre bane for å fange øyeblikkene fra kampen.

Start slet med å finne veien til nettmaskene. Elevene i 1mk klarte derimot å prikke inn flere blinkskudd. Fotografene viste god kontroll på de tekniske ferdighetene med fokus, iso, brennvidde og lukkertid.  Start klarte i midlertidig ikke å vise seg fra sin beste side og tapte kampen 0-2.

- Det var en ny erfaring. Vi fikk smaken av hvordan profesjonelle fotografer jobber. Det var en god opplevelse. Jeg kan gjerne gjøre dette igjen, sier Ken Hunsbedt.

Dagen ble avsluttet med en heistur sammen med Egil Drillo Olsen. Dette øyeblikket ble dessverre ikke dokumentert med bilder.

Tekst: Thomas Nupen og kristin Vold